Profile

Join date: Jun 5, 2022

About

Wie volgt Remco Evenepoel op in Brussels Cycling Classic, kijk vanaf 15 uur

Traditioneel was de Brussels Cycling Classic een sprintklassieker, maar op het nieuwe parcours reed Remco Evenepoel vorig jaar solo naar winst. De lokale youngster komt vandaag niet aan de start, Tim Merlier krijgt de kans om zijn zege van 2020 over te doen. Met Pascal Ackermann (UAE) staat er nog een winnaar (2018) aan de start. De 102e editie begint om 12.15 uur, u kunt naar de finale van de koers kijken vanaf 15 uur op Eén en in onze livestream.


Brussels Cycling Classic 2022


🔴LIVE LINK▶️ https://tinyurl.com/brussels-cycling-classic-2022


🔴LIVE LINK▶️ https://tinyurl.com/brussels-cycling-classic-2022


Brussels Cycling Classic 2022 Live Op Tv Online


Sporza volgt de koers live met beelden vanaf 13.35 uur op Eén en met livestream op deze pagina. Commentaar is van Karl Vannieuwkerke en Bert De Backer. Op Radio 1 zijn er flitsen met Eddy Botteldoorne.

Vorig jaar liet Remco Evenepoel in de slotkilometers zijn enige metgezel Aimé De Gendt in de steek en reed alleen naar de eindmeet. Evenepoel zal zichzelf niet opvolgen. Wel van de partij bij zijn team Quick-Step Alpha Vinyl zijn onder anderen Davide Ballerini met Iljo Keisse en Ethan Vernon.


Bij Intermarché-Wanty Gobert staat Alexander Kristoff op de deelnemerslijst net als Aimé De Gendt, vorig jaar nog tweede, en Quinten Hermans.


Philippe Gilbert, Florian Vermeersch, Tim Wellens en Victor Campenaerts zijn de speerpunten bij Lotto-Soudal. Gijs Van Hoecke en Lawrence Naesen zijn de 2 Belgen met dienst bij AG2R-Citroën.


BORA-hansgrohe, Cofidis, Groupama-FDJ, Ineos Grandiers, Israel-Premier Tech, Team BikeExchange-Jayco en UAE Team EMirates vervolledigen het kransje van WorldTour-teams.


Hugo Hofstetter moet het mooie weer maken bij Arkéa-Samsic, waar ook Amaury Capiot present tekent. Tim Merlier en Gianni Vermeersch willen zich onderscheiden bij Alpecin-Fenix.

De organisatoren van de Brussels Cycling Classic toverden vorig jaar een compleet nieuw parcours uit hun hoed en behouden dat traject ook voor de 102e editie van deze 1.Pro-koers.


Startplaats is opnieuw het Jubelpark van Brussel, de eindstreep ligt getrokken op de Houba de Strooperlaan in de schaduw van het Koning Boudewijnstadion. Onderweg wachten 10 hellingen naast 2 pittige kasseistroken, die zich in volle finale van de bijna 204 kilometer lange wedstrijd bevinden.


Na de start gaat het richting Overijse, Terhulpen, Waterloo, Eigenbrakel en Itter om zo naar de Rue du Croiseau te trekken. Dat is na 48 km de eerste helling van de dag. Daarop volgt de Rue de Ronquières om zo via Zinnik, Aat en Opzullik de provincie Henegouwen te verlaten en de provincie Oost-Vlaanderen in te duiken.


Na 117 km staat de Muur van Geraardsbergen op het menu, gevolgd door de Bosberg. Deze twee mythische hellingen van de "oude" Ronde van Vlaanderen worden na respectievelijk 147 km en 151 km nog eens over gedaan.


De Congoberg en de Heiligekruiswegstraat in Schepdaal zijn de 2 twee hellingen van de dag. De laatste bult situeert zich op zowat 14 km van de finish.

Aanstaande zondag staat alweer de 102de editie van de Brussels Cycling Classic op de kalender. De wedstrijd, die vroeger door het leven ging als Parijs-Brussel, zoekt een opvolger voor Remco Evenepoel. Wie treedt er in de voetsporen van de 22-jarige Vlaming? WielerFlits blikt vooruit.Historie

Parijs-Brussel stond in 1893 al voor het eerst op de kalender. Om dat in perspectief te plaatsen: de eerste editie van Luik-Bastenaken-Luik, die met haar bijnaam La Doyenne bekendstaat als de oudste wielerklassieker in de Benelux, werd slechts een jaar eerder voor het eerst georganiseerd. Parijs-Roubaix is dan weer drie jaar jonger dan Parijs-Brussel.


Het is dan ook fair to say dat de ‘Klassieker der Twee Hoofdsteden’ een behoorlijk lange geschiedenis heeft. Net zoals bij andere wielerkoersen die in deze periode het levenslicht zagen, staat een krant aan de basis van deze wedstrijd. Het Parijse wielerblad La Bicyclette is dat in het geval van Parijs-Brussel. Metselaar André Henry kroonde zich in 1893 tot eerste winnaar.


Saillant detail: Parijs-Brussel was in deze eerste jaren een wedstrijd over vierhonderd kilometer. Later zou deze steeds verder ingekort worden. Toen Eddy Merckx deze koers in 1973 won, was deze bijvoorbeeld nog ‘maar’ 294 kilometer.

Misschien dat dit ook de reden was waarom Parijs-Brussel steeds meer aan status inboette. Door de kortere afstand werd het parcours steeds minder lastig, waardoor het koersverloop minder aantrekkelijk werd en spurters steeds vaker met de zege aan de haal gingen. Robbie McEwen won hier in de afgelopen decennia bijvoorbeeld vijf keer.


In 2013 besloot de organisatie van Parijs-Brussel dat het anders moest en verplaatste de startplaats naar Brussel. Parijs-Brussel was daardoor geen Parijs-Brussel meer, maar Brussel-Brussel – de naam werd veranderd naar de Brussels Cycling Classic. Nog steeds gingen pure sprinters er met de winst vandoor, getuige de namen van André Greipel, Dylan Groenewegen, Caleb Ewan en Tim Merlier op de erelijst in recente jaren. Sinds vorig jaar zijn de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg opgenomen in het parcours. fdghfghg

[LIVESTREAM^] Brussels Cycling Classic Livestream gratis kijken 5 juni 2022

More actions